Så længe det er billigt, er alt godt?

– Nej, prisen er blot en ud af mange faktorer der bør medregnes, når den rette placering skal vælges.

Ukraines geografiske placering betyder, at varer hurtigere kan transporteres til Danmark, sammenlignet med asiatiske outsourcing-destinationer. Derudover er Ukraine kulturelt også tættere på Danmark, hvilket gør det lettere at integrerer en ny enhed.

Ukraines planøkonomiske fortid har betydet, at de forskellige regioner har industrielle karakteristika, baseret på hvilke industrier der eksisterede i områderne under Sovjetunionen.

Områdernes uddannelsesinstitutioner er i høj grad målrettet de industrier, der findes i der. Derfor kan der være store regionale forskelle på rekrutteringsgrundlaget.

At finde den rette placering forudsætter en analysere, hvor en række faktorer så som lønninger, adgang til arbejdskraft, industrierfaring, adgangen til råmaterialer, transport og logistik samt etableringsomkostninger indgår.

Baseret på analysen af de forskellige områders karakteristika, opsættes et beslutningsgrundlag, der komparativt beskriver områdernes fordele og ulemper.

Beslutningsgrundlaget giver et overblik over, hvilke driftsbesparelser der opnås ved etablering på de forskellige analyserede lokationer sammenlignet med drift i Danmark. Derudover analyseres udgifter til etablering samt udgifter til drift på distancen.

Men husk! Grundlæggende er det et spørgsmål om, hvor mange billige arbejdstimer, der kan læsses på en lastbil.

Kiev er Ukraines hovedstad, og er med sine næsten 3.000.000 indbyggere også den største by i Ukraine. Kiev er placeret centralt i landet tæt på grænsen til Hviderusland.

Uddannelse:

Der findes mere end 100 universiteter og videregående uddannelser i Kiev og Kiev-regionen. Cirka 40 af uddannelsesstederne tilbyder tekniske uddannelser. Hvert år uddannes mere end 16.000 tekniske kandidater i området.

Industrier i området:

Food industry – 34,3%
Wood-processing, printing – 8,5%
Chemical industry – 3,5%
Rubber and Plastic goods – 17,2%
Machine-building – 6,2%
Metal casting and processing industry – 5,7%
Furniture – 2,5%
Production and distribution of electricity power, gas and water – 18,2%

Lviv er placeret i det vestlige Ukraine tæt på grænsen til Polen og EU. Byen har cirka 750.000 indbyggere, og er placeret i Lviv Oblast med cirka 2.500.000 indbyggere.

Uddannelse:

Mere end 70 universiteter og videregående uddannelser er placeret i Lviv og det vestlige Ukraine, hvor cirka 40 er placeret i selve Lviv. Der findes mere end 15 uddannelsessteder med tekniske uddannelser. Hvert år uddannes mere end 15.000 tekniske kandidater i området.

Industrier i området:

Extraction industry – 7,0%
Food industry – 28,3%
Light industry – 3,7%
Wood-processing, printing – 8,8%
Rubber and Plastic goods – 8,3%
Metal casting and processing industry – 5,1%
Machine-building – 7,2%
Furniture – 3,6%
Production and distribution of electricity power, gas and water – 24,8%

Kharkiv er med sine 1.500.000 indbyggere den anden største by i Ukraine, og Kharkiv Oblast har næsten 3.000.000 indbyggere. Kharkiv er placeret i det østlige Ukraine tæt på grænsen til Rusland.

Uddannelse:

Mere end 70 universiteter og videregående uddannelser er placeret i Kharkiv og regionen. Hvert år uddannes mere end 16.000 tekniske kandidater.

Industrier i området:

Extraction industry – 26,2%
Food industry – 25,1%

Wood-processing, printing – 3,5%
Chemical industry – 3,5%
Rubber and Plastic goods – 6,1%
Metal casting and processing industry – 3,6%
Machine-building – 11,3%
Furniture – 2,6%
Production and distribution of electricity power, gas and water – 16,3%

Dnipro er placeret i det centrale Ukraine, og er med cirka 1.000.000 indbyggere den fjerede største by i Ukraine. Byen er placeret i Dnipropetrovsk Oblast med cirka 3.200.000 indbyggere.

Uddannelse:

Mere end 70 universiteter og videregående uddannelser er placeret i Dnipro og det centrale Ukraine. Hvert år uddannes mere end 10.000 tekniske kandidater i området.

Industrier i området:

Extraction industry – 25,9%
Production and distribution of electricity power, gas and water – 13,4%
Food industry – 7,3%
Machine-building – 36,2%
Chemical industry – 6,5%
Rubber and Plastic goods – 4,1%

Odessa er placeret i det sydlige Ukraine, og er med cirka 1.000.000 indbyggere den tredje største by i Ukraine. Byen er hovedsæde i Odessa Oblast med cirka 2.400.000 indbyggere, og ligger ud til Sortehavet tæt på grænsen til Rumænien og Moldova.

Uddannelse:

Mere end 50 universiteter og videregående uddannelsessteder er placeret i og omkring Odessa. Hvert år uddannes mere end 10.000 tekniske kandidater i området.

Industrier i området:

Food industry – 38,9%
Chemical industry – 8,3%
Rubber and Plastic goods – 7,2%
Metal casting and processing industry – 5,0%
Machine-building – 8,1%
Furniture – 3,4%
Production and distribution of electricity power, gas and water – 25,7%

©2023 by MAFCON ApS. All Rights Reserved           

Log in with your credentials

Forgot your details?